Budolfi øre-næse-halsklinik, Thisted og Nykøbing Mors

Snorken og søvnapnø


Søvnundersøgelse

 

Ved snorken og mistanke om søvnapnø, udleverer vi et udstyr (embletta) der sættes på kroppen. Det registrerer mange forhold under søvnen. Efter en nats søvn hjemme afleveres udstyr, hvorefter vi analyserer kurverne og kan diagnosticere om der er tale om søvnapnø eller om social snorken. Apparatet registrerer vejrtrækning gennem næsen, puls, iltindhold i blodet samt brystkassens og bugvæggens bevægelser under søvn.

 

SNORKEOPERATION

Du skal opereres i lokalbedøvelse, og må derfor spise, som du plejer at gøre. Hvis du får medicin, skal du tage denne, som du plejer at gøre. Hvis du får blodfortyndende medicin, har vi aftalt om du skal holde pause nogle dage inden operationen. Tag 1 g Panodil 1 time før indgrebet. Baggrunden for operationen er at du nok allerede er undersøgt for om du har søvnapnø. Uanset om du har søvnapnø eller ej, har vi vurderet, at en operation vil bedre din luftpassage i næsen, eller give dig mere plads i svælget, så din tendens til snorken vil mindskes. Ved operation i næsen vil der komme arvæv omkring det nederste muslingeben, hvorved vævet skrumper, og der bliver bedre luftpassage i næsen. Ved operation i den bløde gane og evt. på drøbelen kommer der arvæv her, der gør, at vævet ikke så nemt falder tilbage i svælget under søvn. Det betyder at tillukningen i svælget mindskes, hvorved snorken mindskes.

 

OPERATIONEN

Ved alle de nævnte operationer bruger vi en ny teknik, radio-frekvens-volumen-reduktions-teknik. Det er en meget skånsom teknik, der ikke giver reaktion i det omgivende væv, men virker meget præcist, hvor det ønskes.

 

EFTER OPERATIONEN

Der er kun lette smerter efter indgrebet. Ved operation på drøbelen kan der forventes flere smerter, hvorfor fast smertestillende medicin tilrådes den første uge efter operationen. I svælget kan der forekomme tørhed og det kan føles lidt anderledes - med en lidt strammende fornemmelse - dette kommer pga. arvævsdannelsen. Det endelige resultat kan først bedømmes efter ca. 3 uger. Du får en kontroltid i øre-næse-halsklinikken ca. 3 uger efter indgrebet.

 

SYGEMELDING

Hvis du har fysisk anstrengende og måske snavset arbejde tilrådes sygemelding dagen efter operationen. Ellers kan du gå på arbejde næste dag. Ved operation på drøbelen tilrådes sygemelding fra 5-8 dage afhængig af dit arbejde. Ved problemer med smerter, feber eller andet skal du kontakte øre-næse-halsklinikken på 96 19 99 02 i dagtiden eller henvende dig direkte.

 


Budolfi øre-næse-halsklinik, Thisted og Nykøbing Mors   |   Tlf 96 19 99 02
administration